Monday, October 13, 2008

C'asa'i in tenis


Cam o data la doua saptamani se intampla ca ziua de vineri sa fie zi de vernisaje.Se lasa cu cate 4-5 vernisaje pe noapte si socializare maxim.
Atunci se serveste tratatie multa:Cupe de plastic cu vin alb(sec),roshu(sec sau demi cu gust de padure proaspata dupa ploaie) sau suc de mere pentru soberi.
Este exclus sa te duci la o expozitie si sa contemplezi exponatele,conceptele si filmele cu orgii straightuale sau gayuiste fara cateva pahare de vin la bord.Altfel nu se exista expozitia si toata munca e in zadar.


Pe principiul asta am fost vinerea trecuta la o serie de vernisaje(si eu care urasc vernisajele m-am conformat).
Prima a fost a celor 2 Erasmus exchange students:Eric Philippoz(Elvetia) si Mathijs van Geest(Olanda) care au elaborat o serie de inregistrari video(vaci in elvetia,pisica in lesa pe bancheta trenului-tot in elvetia,innot in olanda,patinaj in elvetia sau barca cu vele in norvegia) mai mult sau mai putin nationale combinate cu inregistrari audio de la prima lectie de norvegiana,carti precum "cum sa invatam norvegiana singuri" sau autoportret ca o cutie de pate de ficat etc etc.
"The works presented here reflect a questioning of our environment and identity,using a collage of different signs,medias,techniques,researches and doubts"

Initial am crezut ca va fi o expozitie SUCK UP dar nu a fost chiar asa.Simpatica e tot ce pot zice.


La Lyd galerit(sound gallery) se vernisaIngvild Langgard-Wonders beyond yonder,proiect care viza mitologia si ocultismul.
Esti intampinat prima data,intr-un cub, de un video cu o gradina de flori in cromatica roz,violet,lila,albastru sai alb in care te plimbai cu ochii inainte si auzeai cu urechile in spate ceva sunete bizare.Cu al patrulea pahat de vin in mana urc scarile inguste la etajul 1 unde,intr-o camera alba din lemn cu canapele rococo stau spanzurate pe pereti cam 10 rame ce ingradesc foi spalacite .Pe ele shad tiparite versurile unui cantec pe care artista il canta cu maestrie in gradina de la parter.Mai trebuie urcate alte scari inguste spre nivelul urmator.O camera ingusta care imi aduce aminte de partyurile tra la la ciripeste din toate colturile si este foarte vesela.Langa,cu o piatra atarnata de usa,o camera intunecata in care salasluieste bestia.Bestia etse un film care iti scoate in cale o bestie cu coarne care sforaie,te inconjoara si apare din senin.Cat am stat acolo a reusit sa manance pe toata lumea pentru ca se auzeau urlete.Eram prea ametita ca sa imi dau seama daca ma mancase si pe mine sau nu.


Si cand cobor scarile,ce sa vad.Pe un piedestal zac coarnele bestiei lipite intre ele.Triumf am zis in gandul meu.La final i-am expus artistei conceptul meu de minotaur+ariadna+tezeu + labirint si a fost de acord.Am inteles deci.

camera vesela cu ciripileli(in curand o sa pun si versurile)


Cu 4 cupe de vin roshu la bord am plecat la Bergen Kunsthall(Landmark) unde se vernisa "MATERIALIZED-NEW AMERICAN VIDEO AND.....".Curatoarea Kathy Grayson i-a adunat pe Jim drain,Ben jones,Terence koh,Ara peterson,Takeshi murata,Kembra pfhaler,Assume vivid astro focus,Dash show and Dan colen ca sa ne faca creierul bum.Mi-e asa lene sa scriu despre expo astfelincat anexez instructiunile de la poarta.




Takeshi Murata-Pink Dot
Ara Peterson-Standing Waves
Ben Jones-Dog installation
Takeshi Murata


Ara Peterson and Jon Drain
Assume vivid astro focus

Dash snow&Dan Colen-Hamster Nests-sixteen original polaroids exist as further evidence of this bizare cultural practice


Assume vivid astro focus




Langa americanii veseli mai e o expozitie vernisata."Parallel compositions" sunt ale croatului David Maljkovic ce isi indreapta atentia spre partea noua a Zagrebului,Novi Zagreb dominata de aerul anilor 60-70.Anexez si aici instructiunile pentru mai multe detalii.








Ultima expozitie este la Galery Fisk(galeria academiei) unde doua papusele: una de la textile si alta de la grafica ne arata ,sub pseudonimul SOFT PORN, cine sunt fetele din revistele porn.




Ele sunt niste dragute,fetele serioase care poarta hainute unicat din margelute ,danteluta,acrilic sau colaj.Toti eram inconjurati in cubul alb de friza cu fete cuminti dar deja erau prea multe beri si vin incat nu mai stiam de cine sa ma agatz.
Si uite asa am luat noi fetele de la expozitie,studentele de schimb,autobuzul si ne-am dus acasa.Am nimerit in bucataria unei dintre ele si am fost servite cu un soi de tarie ceheasca.

Ne-am rupt filmul cu cateva farpurii sparte ca sa il innodam la clubul campusului dansnd pe daft punk si jackson 5 si deja e ora 2 si tre sa ma duc sa dorm.