Sunday, May 13, 2007

ca o ceapa in debara


Ca o ceapa

Ca o ceapa ma simt acum,cand sunt una cu nisipul marii,alcatuita din mii de foite subtiri majoritatea de unica folosinta.

Cu fiecare bataie de vand se smulge cate una,si alta si alta si alta.Partea buna este ca nu voi ramane dezgolita de ele niciodata.

O ceapa plange in sinea ei din clipa in care este bulb si pana este dezvelita de foitele ei protectoare.Ea are o poveste trista din moment ce plange ,si de aceea cand gospodina o taie ea incepe sa isi relateze istorioara trista.

Acesta este motivul pentru care plangem atunci cand taiem ceapa.Cu cat foitele stau mai mult pe ea cu atat este mai tragica povestea.

Oare ce povesti pot avea niste cepe?Despre ce pot ele vorbi?Eu una nu am auzt niciodata o ceapa vorbitoare………..povestind.Pentru ca nu imi plac povestile triste.

De doua zile ma cojesc…….ca o ceapa.Si daca ma cojesc asta inseamna ca trebuie sa incep sa zic o poveste trista?As avea ceva povesti de zis,dar nu vreau sa fac pe nimeni sa planga.De ce?Pt ca asta este principalul motiv pt care oamenii nu agreeaza cepele……………….


No comments: